En historia om en syster från söderöver

Från Svenska Dikter
Hoppa till navigeringHoppa till sök


jag vet att den här kommer få 0 likes och 0 kommentarer. men jag vill säga något viktigt, eller bara en kort historia. om någon bryr sig eller inte spelar inte så stor roll för mig, jag skriver inte för att imponera, utan för att skrivandet får skiten att sluta ett tag.

iaf, jag gick ett tag på en folkhögskola för att sen kunna söka in till universitet. brukade va där en halvtimma innan första lektionen började. så jag sätter mig ner och börjar doodla på något, efter några minuter kommer en halv-saudisk kvinna in, sätter sig några stolar ifrån mig. när teckningen nästan är klar säger hon "du har så fint hår", sen tar hon av sig sin sjal och visar sitt.

det här är en historia från en annan värld. alla vet hur lätt västerländska kvinnor faller för män, men den här muslimska kvinnan visade uppskattning på ett annorlunda sätt.

det här var under en tid när moderaterna styrde sverige, du vet, när folkpartiet sa att invandrare skulle bli mer integrerade i samhället? så folkhögskolan tog in många som inte va så bra på svenska. denna kvinna var en av de. jag tycker inte om att "träffa likasinnade", och jag räknar henne som min egen syster.

det var inte längesen här som kvinnor hade höckle när de var utanför hemmet.

tänker efter först.

vi är alla 1.


av Etletlien (ris och ros)


Lägg till din kommentar
Svenska Dikter välkomnar alla kommentarer. Om du inte vill vara anonym kan du registrera eller logga in. Det är gratis.