Färre födslar

Från Svenska Dikter
Hoppa till navigeringHoppa till sök


"få färre barn" är förfärligt. kommer ihåg en sajt som visade i realtid när barn föddes i världen, och delsatsen vis a vis mamma:barn. det behöver va 2.1:1 för barn och mamma, allt lägre än det, och det blir en mer åldrande befolkning, som måste tas hand om av de yngre. efter några generationer till så dör landet ut. har inte hört någon tala om det här, och jag har läst en del. tror det var min historierlärare i gymnasiet som nämn det faktiskt. han var otrolig <3 i alla fall, i nästan hela världen är det mindre än 2.1:1, de som utnämner sig är nigeria (tror det var 6:1) och kanske indien. kommer inte ihåg mer. men hela världen går utför. därför förstår jag mig inte på rasism, om inte "invandrarna födde barn som råttor" så skulle inte vårt svenska samhälle fungera.

alla samhällen är i en konstant art av förändring. som homo sapiens tidigare släktingar, de levde sida vid sida i europa. senare har det funnits kulturstäder i världen, där all visdom fanns men också alla slags folk. som alexandrea, som atlantis (finns kvar i västra mauritanien utgrävningar, "the emerald tablets" enorma smaragdtavlor med uråldrigt språk vi inte kan tillverka nuförtiden), som södra spanien, där kabbalah skrevs.

att inte skaffa bil har inte så mycket med saken att göra. visst har amerikanarna de flesta bil, men det är merparten från annan som förgiftar miljön, som skräpmat, som alla tv underhållning de har. visste du att lövblösare förgiftar värre än alla bilar i hela världen? koldioxid står bara för typ 0.03% av alla växthuseffekt förresten. det är som att förbjuda att andas, vilket säkert kommer hända, om man andas genom näsan blir det kolmonoxid.

det är vattenånga som mest står för växthuseffekten. det blev konstigt efter corona, här i tumba så var det blå himmel kanske 9 månader på ett år, och som underjorden: +8 grader förutom 1 vecka sommar vid midsommar, 3 veckor höst sen -14c till -24c i en hel månad. har inte hört någon berätta om det heller. jag var så emot chemtrails att jag fick inga moln alls...


av Bellas Blomma (ris och ros)


Lägg till din kommentar
Svenska Dikter välkomnar alla kommentarer. Om du inte vill vara anonym kan du registrera eller logga in. Det är gratis.