Gud är en hen

Från Svenska Dikter
Hoppa till navigeringHoppa till sök


Gud kommer från visigoth-ordet Guth vilket betyder en erkänd man.

Dess synonym är Freja, alltså en erkänd kvinna.

Som många säkert vet översattes och uppdaterades Bibeln för hand förut. Det var en stor konst att skriva vackert och få det i en bok på många sidor. Böckerna vördades mycket. Endast få kunde läsa, och ännu färre kunde skrivkonsten. Hur Bibeln genom decennier har uppdaterats beskriver hur vi i dagarna ser världen.

Konstigt nog är Isreal rädda att träffa SD. De har inte problem med många andra ministrar från andra länder. Kan det ha med runornas kraft att göra? Vad är SD arga på? Är deras konstiga världsbild rätt på något sätt?! Varför röstar invandrare på SD? Har de fått sin hjälp och skiter i resten? Skulle en svart man, eller, hövva, en muslim, kunna ersätta Åkesson? Skulle Isreals minister vilja träffa den personen då?

Förfäder till Visigother, skulle de vara ett hot mot Isreal, när de varit så snälla att översätta Bibeln till oss? Isreal kan ju bara använda The Samson Option om de har problem? Eller är de så rädda för skogens eller snarare stenarnas kraft? För de älskar sand, precis som muslimerna. Afrikaner kanske inte tycker om sand men de kan hantera den.

(Källa: Wiktionary, Twitter)


av Emma Tomas Johansson (ris och ros)


Lägg till din kommentar
Svenska Dikter välkomnar alla kommentarer. Om du inte vill vara anonym kan du registrera eller logga in. Det är gratis.