Oxen

Från Svenska Dikter
Hoppa till navigeringHoppa till sök


oxen är det bästa stjärntecknet NÅGONSIN.
 
de är intelligenta, snälla, pratglada och omtänksamma.
 
men kan också vara still länge, känslolösa, lugna och tysta - om de känner för det.
 
ingen styr eller vinner över en oxe. så om du blir kär i en oxe, försök inte hönsa med de.
 
de behöver varken neuroleptika, amfetamin, koffein, xtc, weed eller vadsomhelst för att va sig själva.
 
de har den största uthålligheten av alla tecken, vilket betyder att de kan skriva och prata och promenera och träna och jobba och vara kreativa precis hur mycket och länge som helst.
 
när de mår dåligt, kommer de på varför, och läker sig själva (de är samurai [gammal kinesiska för "de som odlar sitt eget ris"] upp i dagen, ett väldigt kinesiskt djur), därför behöver de inte smärtstillande eller ångestdämpande och sånt, för de fixar det själva, med enkla medel.
 
jo just det. de kan bli arga. och när de blir det, är det på direkten. spring så fort du kan. men de är inte uträknande eller manipulativa i sin ilska. du kan va dum mot en oxe 1000 gånger - och oxen behandlar dig lika väl ändå under hela tiden, men den 1001:e gången blir det inte roligt.
 
de ser rött, och jagar det hur länge som helst (de kan bli kära i vem och vad som helst utan logik för andra, om det så är ett ovanligt djur, ädelsten, träd, samma kön, eller maträtt).
 
de ser sanningen, helt enkelt. vilket jobb eller hobby eller förströelse de än tar för sig, blir de bäst i världen på det.
 
oxar ser det goda och det som är bra hos en människa, och säger det rakt ut (de säger allt rakt ut, och vägrar befinna sig i människopyramiden, och behandlar alla lika), eller i en dikt eller sång.
 
de är de enda som tror på sann kärlek, därför är de för det mesta ensamma, för de strävar precis som i sin kännedom, efter den perfekta, och känner av rum och känslor och människor direkt.
 
om de har
 
1) skön säng, behöver inte egentligen vara skön, eller godluktande (oxar hatar att tvätta och städa och göra sig fina, men alla tycker de är så attraktiva ändå, på grund av sin naturliga utstrålning). om de är yoganördar räcker det med ett cementgolv eller i naturen, för att sova i yogaställning. eller så åker de till en annan planet och sover där.
 
2) nåt att bry sig om. som växter, en dator eller penna/bok för att lära sig - och skapa, en tv med en öl eller vitt vins glas i handen för att inbilla sig saker, eller ett husdjur.
 
3) god mat. oxar älskar all sorts mat och dryck. även skräpmat. är bra kockar - kan improvisera en maträtt från ingenting, och den blir femsjärning ändå.
 
så är de helt nöjda och glada för alltid.
 
även om de är hemma i veckor eller år kommer de på nya saker att göra, och massa insikter.
 
de har ett hjärta av sten, guld och det där kristallkulematerialet - i ett.
 
kolla själv om du är oxe:
 
engelska, master tsai, kinesiska tecken (5)
https://www.chinesefortunecalendar.com/NewChineseastrology.htm
 
svenska, astroguide, babyloniska tecken (12)
https://www.astroguide.se/personligt-horoskop/


av Rhiannon Kirin (ris och ros)


Lägg till din kommentar
Svenska Dikter välkomnar alla kommentarer. Om du inte vill vara anonym kan du registrera eller logga in. Det är gratis.