Rasism är en kimera

Från Svenska Dikter
Hoppa till navigeringHoppa till sök

rasism är en kimera

rasism är en kimera. som immortal technique säger:

"In fact, I have more in common
with most working and
middle-class white people
than I do with most rich
black and Latino people."

det är klasskriget, människopyramiden, det handlar om. till exempel händer det 100-tals om inte 1000-tals våldtäkter, misshandlar och självmord i sverige varje år, men media rapporterar ju inte om allt det. dom väljer ut "godsakerna", dom riktigt snaskiga och "tragiska", chockerande fallen. och alla har en agenda.

samtidigt som svt är vinklade åt WASP-hat och ägnar sig åt "det är så synd om dom oskyldiga ängla-romerna / judarna / feministerna / hbtq-henen / whatever - som aldrig har gjort något fel någonsin i hela sina liv på något sätt överhuvudtwaget"-doktrinen, så snor dom amerikanska nyheter rakt av, och följer petroleumindustrins agenda till punkt och pricka; i att vi ska hata muslimer.. så vi har en till ursäkt att göra ännu ett O.I.L., och sen behandla dom ännu värre, när dom kryper fram till sina mästare.

så, svt är helt ologiska i sin "rapportering". media är, i slutet av dagen, inte på någons sida. dom vill bara sälja lösnummer och få mer PR, så dom kan få mer olaglig sponsring - från staten, underrättelsetjänster och miljardärprivatpersoner;

"dom skulle göra vad som helst för famösitet, tragedin är dom"


av Sofia Sotz (ris och ros)


Lägg till din kommentar
Svenska Dikter välkomnar alla kommentarer. Om du inte vill vara anonym kan du registrera eller logga in. Det är gratis.